Treevember

Cindy Schipper zorgt bevind zich in het voedselbos Kreilerwoud in Barsingerhorn.

Vanuit stichting The Pollinators is er een initiatief gestart om in de maand november extra aandacht te geven aan de voedselbossen. De voedselbossen laten zien dat een hoge mate van biodiversiteit en voedselproductie prima hand in hand gaan.

Tijdens Treevember zijn er activiteiten in voedselbossen in Nederland en België om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken, te betrekken en samen bomen te planten. Handen uit de mouwen te steken, veel leren over
voedselbossen en samenzijn met andere enthousiastelingen uit de buurt.

Wij doen mee aan deze Treevember actie! Op 27 november kun je bij ons terecht om bomen aan te planten, te leren over ons voedselbos en voor de kinderen zijn er activiteiten. Opgeven via de mail zodat we weten dat je komt.

Wij doen mee om het voedselbos Kreilerwoud toegankelijk te maken voor al onze kinderen die bij ons genieten van de coaching of de dagbesteding. We willen o.a. meer
‘laaghangend fruit’ planten en een vlinderroute maken. Om dit te bekostigen zijn we een crowdfundingcampagne
begonnen. De eerste 500 euro hebben we al in de pocket dankzij The Pollinators en hun partner Natuurhuisje. Aan ons de uitdaging dit bedrag te vergroten zodat we nieuwe bomen kunnen aanschaffen en een maaimachine om de paden vrij en toegankelijk te houden.

Wil je ons helpen? Doneer via https://www.actie.thepollinators.org/actie/kreilerwoud en meld je aan om ons te helpen met planten!


Veel dank!