Diensten

Paardencoaching

Kinderen en jongvolwassenen met gedragsproblemen kunnen veel baat hebben bij de omgang met paarden. Onze therapeutische activiteiten zijn volledig toegespitst op de cliënt en zijn of haar doelen. Hierbij zetten wij verschillende methoden in.

Door met paarden te werken kunnen kinderen zich identificeren met een wezen dat kracht en ontzag inboezemt, vriendelijk is en bereid is graag te werken. En door hun onvoorwaardelijke acceptatie bieden paarden een veilige manier om hechting aan te gaan.

Effecten

De verzorging van paarden stimuleert kinderen tot het nemen van verantwoordelijkheid en het uiten van affectie. Daarnaast verbetert dit de concentratie, het zelfvertrouwen en helpt het bij het overwinnen van faalangst. Kinderen leren de ‘opdringerige’ buitenwereld op een afstand te houden en duidelijk te zijn naar de ander. Ze worden assertiever en communicatief vaardiger.

Voor wie?

Deze lessen zijn voor kinderen en jongvolwassenen (tot ca. 21 jaar) met een zorgvraag zoals depressiviteit, angsten, leer- en of motivatieproblemen, anorexia, ADHD, autisme of pestgedrag. Zij leren beter om te gaan met emoties als woede en verdriet, krijgen meer zelfcontrole en leren verzorgen.

De lessen

Tijdens de lessen besteden we aandacht aan het verzorgen van en communiceren met de paarden. Door eenvoudige voltige-oefeningen leren de kinderen hun balans vinden, zelfvertrouwen opbouwen, grenzen stellen en assertiever worden. Ook leren de kinderen, zittend zonder zadel, het paard beheersen.