Paardencoaching Noord Holland

Paardencoaching voor kinderen en jongvolwassenen met gedragsproblemen kunnen veel baat hebben bij de omgang met paarden. Onze therapeutische activiteiten zijn volledig toegespitst op de cliënt en zijn of haar doelen. Hierbij zetten wij verschillende methoden in.

Door met paarden te werken kunnen kinderen zich identificeren met een wezen dat kracht en ontzag inboezemt, vriendelijk is en bereid is graag te werken. En door hun onvoorwaardelijke acceptatie bieden paarden een veilige manier om hechting aan te gaan.

Effecten Paardencoaching

De verzorging van paarden stimuleert kinderen tot het nemen van verantwoordelijkheid en het uiten van affectie. Daarnaast verbetert dit de concentratie, het zelfvertrouwen en helpt het bij het overwinnen van faalangst. Kinderen leren de ‘opdringerige’ buitenwereld op een afstand te houden en duidelijk te zijn naar de ander. Ze worden assertiever en communicatief vaardiger.

Voor wie is paardencoaching?

Deze paardencoaching lessen zijn voor kinderen en jongvolwassenen (tot ca. 21 jaar) met een zorgvraag zoals depressiviteit, angsten, leer- en of motivatieproblemen, anorexia, ADHD, autisme of pestgedrag. Zij leren beter om te gaan met emoties als woede en verdriet, krijgen meer zelfcontrole en leren verzorgen.

De lessen

Tijdens de lessen besteden we aandacht aan het verzorgen van en communiceren met de paarden. Door eenvoudige voltige-oefeningen leren de kinderen hun balans vinden, zelfvertrouwen opbouwen, grenzen stellen en assertiever worden. Ook leren de kinderen, zittend zonder zadel, het paard beheersen.

Wat is paardencoaching?

Paardencoaching voor kinderen is het geven van hulp en ondersteuning aan kinderen en jongvolwassenen met een hulp- of ontwikkelingsvraag waarbij paarden worden ingezet.
Door paarden in te zetten als co-therapeut identificeren kinderen zich met een wezen dat kracht en ontzag inboezemt, vriendelijk is en bereid is graag te werken. Het stimuleert kinderen tot het nemen van verantwoordelijkheid en het uiten van affectie. Daarnaast verbetert dit de concentratie, het zelfvertrouwen en het helpt bij het overwinnen van faalangst. Kinderen leren de ‘opdringerige’ buitenwereld op een afstand te houden en duidelijk te zijn naar de ander. Ze worden assertiever en communicatief vaardiger.

Wat kost paardencoaching?

De kosten voor paardencoaching voor kinderen is afhankelijk van de hulpvraag en het daaropvolgend traject. Tijdens een gratis kennismaking vertellen we je graag meer over. Tijdens de kennismaking kun je ervaren of er een klik is met de coach en de paarden en of het gevoel goed is om bij ons het traject in te gaan.

Waarom is paardencoaching goed voor kinderen met autisme?

Paarden hebben een grote therapeutische werking op kinderen met autisme. Door met paarden te werken kunnen kinderen zich identificeren met een wezen dat kracht en ontzag inboezemt, vriendelijk is en bereid is graag te werken. En door hun onvoorwaardelijke acceptatie bieden paarden een veilige manier om hechting aan te gaan. Kinderen ontspannen. En vanuit de ontspanning komt er ruimte tot leren. Hiervoor gebruiken we diverse methoden waaronder de anders leren met paardenonderwijsmethode.