Zorgboerderij voor kinderen met autisme

Bent u op zoek naar een zorgboerderij voor kinderen met autisme? Cindy Schipper Zorgt is een kleinschalige zorgboerderij in Barsingerhorn (Noord-Holland) en gespecialiseerd in werken met kinderen en autisme. Dankzij een kleinschalige opzet en veel persoonlijke aandacht komen kinderen met autisme volledig tot bloei. Dit komt onder andere dankzij coaching en begeleiding met paarden via de zogenaamde Horse Boy methode.

De paarden helpen kinderen op allerlei manieren en dus is het altijd de moeite waard om uw zoon of dochter bij Cindy Schipper Zorgt aan te melden. Wat heeft onze zorgboerderij voor kinderen met autisme u nog meer te bieden en wat zijn de kosten?

Hoe ziet de dagbesteding eruit op de zorgboerderij?

Bij Cindy Schipper Zorgt worden allerlei soorten zorg aangeboden. Naast individuele begeleiding van jongeren is er ook zogenaamde zorgboerderij dagbesteding. Verder is Cindy Schipper Zorgt een zorgboerderij met paarden. Er worden allerlei leuke en leerzame activiteiten met paarden aangeboden. Kinderen zijn ontspannen bezig op het terrein, terwijl ze ook allerlei interessante lessen meekrijgen. Ze worden bijvoorbeeld geoefend en getraind in hun verantwoordelijkheidsgevoel, maar ook helpen de paarden om zichzelf onder ogen te zien. En het wonderlijke is: paarden oordelen nooit. Hun liefde is onvoorwaardelijk.

Zorgboerderij voor kinderen met autisme bij Cindy Schipper Zorgt

Wat kost dagbesteding op een zorgboerderij?

Heeft u een zoon of dochter met autisme en gaat uw voorkeur uit naar dagbesteding op een zorgboerderij? Dan is het prettig om duidelijkheid te krijgen over de kosten van dagbesteding op de boerderij en of er mogelijk sprake is van een vergoeding voor dagbesteding bij kinderen met autisme.

Kosten dagbesteding zorgboerderij
De kosten voor dagbesteding op de zorgboerderij verschillen per kind. De kosten zijn namelijk afhankelijk van de hoeveelheid zorg en begeleiding die een kind nodig heeft.

Vergoeding dagbesteding kinderen met autisme

Mogelijk komt u in aanmerking voor een vergoeding voor dagbesteding bij kinderen met autisme. Wel heeft een kind een zorgindicatie nodig en de gemeente is hier verantwoordelijk voor. Wilt u duidelijkheid omtrent een zorgindicatie voor een kind met autisme? Een professioneel hulpverlener helpt bij het indienen van de aanvraag voor een zorgindicatie. Heeft uw zoon of dochter al een indicatie? Dankzij contracten met vrijwel alle gemeenten in Noord-Holland, worden de kosten voor dagbesteding bij kinderen met autisme meestal volledig vergoed.

Wanneer komt het kind in aanmerking voor dagbesteding?

Dagbesteding voor mensen met autisme is er voor kinderen en jongvolwassenen tot circa 21 jaar. Dit zijn kinderen met een verstandelijke beperking, maar ook kinderen met ADHD, PDD NOS of een andere autismespectrumstoornis (ASS). Tot slot is dagbesteding ook een optie voor kinderen die door omstandigheden noodgedwongen thuiszitten van school. Wilt u meer weten over de aanmerking kind voor dagbesteding? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn de effecten van paarden op de zorgboerderij?

Wat is de meerwaarde van vijf paarden op onze boerderij en waarom helpt dit juist kinderen met autisme? Paarden leveren een belangrijke bijdrage aan het beter leren omgaan met emoties, omdat ze mensen een spiegel voorhouden. Daarnaast krijgen kinderen en jongvolwassenen dankzij onze paarden meer grip op wie ze zelf zijn én leren ze omzien naar de ander. Tijdens de lessen met paarden op onze zorgboerderij wordt er volop aandacht besteed aan het verzorgen van en communiceren met paarden. De lessen sterken kinderen met autisme in hun zelfvertrouwen, maar ook worden ze assertiever en leren ze om duidelijke grenzen aan te geven.

Aanmelden voor dagbesteding op de zorgboerderij: hoe werkt dat?

Heeft u een zoon of dochter met autisme en wilt u duidelijkheid omtrent het aanmelden van een kind voor onze zorgboerderij? Kom gerust eens kennismaken op onze zorgboerderij in Noord-Holland en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor uw oogappel. Maak daarom een afspraak op onze unieke en bijzondere locatie. Bel of mail ons gerust, we helpen u graag aan antwoorden op al uw vragen. Contact daarom Cindy Schipper Zorgt en investeer in het welzijn van een zoon of dochter met autisme.