Over mij

“Ik ben voor dit werk bestemd”

Daar stond ik dan in 2009, met het diploma Grafische Vormgeving in mijn hand. Ik voelde dat ik iets anders moest doen. Pogingen mijn hart te volgen leidden mij langs de Pabo en de opleiding Maatschappelijke Zorg. Pas toen ik bij een zorgboerderij ging werken en een cursus paardencoaching volgde, vielen de puzzelstukjes op hun plek: werken met dieren én zorgen voor mensen … híer ben ik voor bestemd!

Nog voor de cursus klaar was startte ik mijn eigen bedrijfje. Dat kende niet bepaald een vliegende start. Maandenlang had ik maar één klant! Samen met mijn vriend Arjen trokken we alles uit de kast. We overlaadden scholen met flyers, belden kranten, tuigden een Facebookpagina op en organiseerden ponyverzorgingsdagen. Eindelijk werden we gezien. Het begon te lopen!

“Ik ga voor vertrouwen, duidelijkheid en plezier”

De mond-tot-mondreclame was goud waard. En mensen die ons eenmaal hadden gevonden, bleven terugkomen. Niet omdat ik zo’n luxe paardenbak heb, want die heb ik niet, maar omdat kinderen zich hier meteen veilig voelen. Dat is de belangrijkste voorwaarde voor succes. Daarna, op gepaste afstand, volgt de rest. Inlevingsvermogen, geduld, een luisterend oor. En uiteraard kennis.

Door de jaren heen heb ik heel wat cursussen en trainingen gevolgd. Hierdoor kan ik voor ieder kind een individuele methode samenstellen, een mix op maat. Uiteraard in overleg met de ouders. En met het kind zelf. Binnen de grenzen probeer ik sámen te werken. Ik ga voor vertrouwen, duidelijkheid en plezier. Dat bevordert het proces.

En dát is wat mij zo boeit: het proces. De voortdurende positieve reacties van het lichaam. De rust en ontspanning. Kinderen die zienderogen opknappen, ook geestelijk, en hierdoor hun klachten zien afnemen of doelen dichterbij zien komen. Groeiend zelfvertrouwen. Dankbare blikken. En enthousiaste ouders die ‘een heel ander kind’ terugzien. Ja, híer ben ik voor bestemd!

“Als je geen fouten hebt gemaakt, heb je niets nieuws geleerd” – Olympisch dressuuramazone Adelinde Cornelissen