Diensten

Individuele begeleiding

Veel kinderen en jongvolwassenen met gedragsproblemen hebben behoefte om even écht alleen begeleid te worden. Waar paardencoaching bestaat uit korte sessies met een nadruk op therapie, bestaat individuele begeleiding uit een of twee dagdelen om even te ontsnappen aan de hectiek van alledag.

De meest voorkomende oorzaken van deze behoefte zijn stress en overprikkeling. Onze individuele begeleiding bij de paarden brengt kinderen weer helemaal tot rust. Wij bieden verschillende soorten, toegespitst op de situatie van het kind.

Individuele dagbesteding

Hoe fijn is het om gewoon samen klusjes te doen, de paarden te verzorgen en lekker te praten over van alles en nog wat? Even geen druk, maar doen wat je leuk vindt en voldoening uit de dag halen.

Kinderen die even niet naar school gaan

Uiteenlopende oorzaken, van gedragsstoornis tot vervelende thuissituaties, kunnen ertoe leiden dat kinderen tijdelijk niet naar school gaan. Cindy Schipper Zorgt biedt opvang. Tegelijkertijd werken wij voorzichtig aan een terugkeer naar school. Uiteraard met de paarden. Ook huiswerkbegeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Voorbereiding/re-integratie arbeidsmarkt

Hierbij staan regelmaat en zelfstandigheid voorop. Middels klusjes en werkopdrachten wennen kinderen aan een dagindeling en leren zij uitdagingen structureel aanpakken. Alles is gericht op het functioneren in een arbeidsproces, met als doel een stageplek of baan. Ook hierbij is huiswerkbegeleiding mogelijk.

Individuele begeleiding in een groep

Sommige kinderen kunnen best binnen een groep werken, als zij maar wat extra hulp krijgen. Ook dat kan bij Cindy Schipper Zorgt, met een eigen begeleider, alleen voor hem of haar. Het kind krijgt individuele ondersteuning en werkt tóch in een groep aan activiteiten op ons terrein en met de paarden. Super uitdagend en leerzaam.