Therapie met paarden

Wil jij je kind helpen om meer zichzelf te zijn? Therapie met paarden in Noord-Holland is een uitkomst! Samen met onze gespecialiseerde coaches helpen onze paarden zeer doelgericht naar resultaat. Bovendien hebben deze dieren een heilzaam effect op kinderen en daarom is therapie met paarden beslist interessant.

Kinderen leren via paardencoaching om hun grenzen beter aan te geven, anders om te gaan met emoties, krijgen meer zelfcontrole en leren beter communiceren. Voor paardentherapie die werkt, klop je aan bij Cindy Schipper Zorgt in Noord-Holland. Veel jeugdhulpverleners werken samen met “Cindy Schipper Zorgt” en dat is niet zomaar. Zij boekt uitstekende resultaten bij kinderen die zich aanmelden voor paardentherapie.

paardentherapie in Noord holland

Waarom therapie met paarden voor kinderen?

Therapie met paarden voor een kind is om meerdere redenen interessant. Een paard leeft in het hier en nu, oordeelt niet en accepteert je zoals je bent. Hierdoor voelen kinderen zich in de nabijheid van paarden snel op zijn of haar gemak en ontspannen zichtbaar. En vanuit de ontspanning kom er ruimte komt tot leren. Therapie met paarden stimuleert kinderen tot het nemen van verantwoordelijkheid, verbetert de concentratie, helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het overwinnen van faalangst. Wil jij werken aan een stevig basisvertrouwen bij je kind? Overweeg dan paardentherapie voor je kind en bemerk al vrij snel een (blijvende) verandering!

Wat houdt paardentherapie in?

Dit klinkt allemaal veelbelovend, maar hoe werkt therapie met paarden en wat zijn de effecten van paardentherapie? De verzorging van een paard stimuleert een kind om affectie te uiten, maar ook verantwoordelijk te zijn. Daarnaast leert een kind ook faalangst overwinnen waardoor hij of zij met meer zelfvertrouwen in het leven komt te staan. Kampt je zoon of dochter met emoties zoals woede en verdriet of ligt er een zorgvraag vanwege depressiviteit, angsten, leer- en of motivatieproblemen, anorexia, ADHD, autisme of pestgedrag? Dan is paardencoaching een goede remedie om hier iets aan te doen. Dankzij de unieke werkwijze 'Therapie met paarden' van Cindy Schipper zorgt ontdekt een kind hoe het is om helemaal zichzelf te zijn.

 

Wat levert therapie met paarden op?

Overweeg jij om je zoon of dochter aan te melden en vraag je je af wat levert paardentherapie dan op? Cindy Schipper Zorgt zet alle voordelen van paardentherapie voor je op een rij:

1. Je kind kan beter van zich afbijten en staat dus steviger in zijn of haar schoenen.
2. Je kind gelooft meer in zichzelf en dit sterkt het zelfvertrouwen.
3. Je kind wordt rustiger, juist ook als er sprake is van stressvolle situaties.
4. Je kind verwerkt pijnlijke gebeurtenissen zodat ook de speelsheid weer terugkeert.
5. Therapie met paarden heeft een therapeutische werking op kinderen met autisme.

Afspraak maken

Ben je enthousiast over therapie met paarden en overweeg je om vrijblijvend kennis te maken? Of wil jij je kind aanmelden voor therapie met paarden in Noord-Holland? Maak dan vooral een afspraak met Cindy Schipper Zorgt. Het brengt allerlei voordelen met zich mee zodat jouw kind zichzelf beter begrijpt. Dit geeft rust en stabiliteit, ook binnen het gezin. De boerderij bevindt zich in Barsingerhorn, op ongeveer 25 kilometer afstand van Alkmaar, Hoorn en Den Helder. Cindy Schipper vindt het altijd fijn om jou en je zoon of dochter te ontmoeten. Bel 06 30 52 29 69 of mail direct voor een afspraak. Een kennismaking is altijd kosteloos.