Horseboy Duo rijden

Paarden en autisme

Paarden hebben een grote therapeutische werking op kinderen met autisme. Bij Cindy Schipper zorgt weten ze daar alles van. Dagelijks ontvangt ze cliënten met de diagnose autisme, pdd-nos en AD(H)D. Vanuit Ursem (Noord Holland) geeft o.a. individuele begeleiding, dagbesteding en paardencoaching. Kinderen knappen er van op. Zichtbaar.

Paarden en autisme. Door met paarden te werken kunnen kinderen zich identificeren met een wezen dat kracht en ontzag inboezemt, vriendelijk is en bereid is graag te werken. En door hun onvoorwaardelijke acceptatie bieden paarden een veilige manier om hechting aan te gaan.

Door hun specifieke eigenschappen kunnen paarden worden ingezet om mensen te helpen bij het ontwikkelen. Of het verbeteren van hun opvoedkundige, communicatieve – en leidinggevende kwaliteiten of op het gebied van eigen emotionele ontwikkeling. Cindy Schipper weet dit op een prachtige manier te vertalen naar kinderen. Die komen graag naar haar toe.

Midden op het platteland van Ursem (Noord Holland) heeft Cindy Schipper haar praktijk, bestaande uit stallen, groepsruimte en een groot buitenterrein. Het is er rustig en de omgeving is prikkelarm. Het buiten zijn doet de kinderen goed. En natuurlijk zijn er de paarden. Er staan er 6 en zijn speciaal getraind om zorg te verlenen. Het natuurlijke gedrag is hierin belangrijk. De paarden leven daarom samen in een grote kudde.

Wilt u weten wat Cindy Schipper zorgt kan betekenen voor u of uw kind? Stuur vrijblijvend een berichtje of kom gratis kennismaken!